Lafto School

Voedselproject

In Ethiopië is het triest genoeg nog altijd niet vanzelfsprekend dat kinderen met een gevulde maag naar school gaan en vaak krijgen ze ook tijdens de lange schooldagen geen eten.

Stichting Kebebush zorgt ervoor dat 18 kinderen van de Lafto Primery School in Addis Abeba elke dag een maaltijd krijgen op school, die zal bestaan uit ‘s morgens een stukje brood en ‘s middags injera, het traditionele gerecht van Ethiopië. Naast deze dagelijkse maaltijd zullen we de kinderen ook voorzien van alle schoolspullen en schooluniformen, die ze nodig hebben om de lessen te kunnen volgen. Anita en John bezoeken 2 maal per jaar het project. Vanuit Nederland nemen zij dan kleding mee voor deze kinderen. Deze kleding komt hier dan ook op juiste plaats terecht.

De wielervereniging de Bollenstreek heeft 2 jaar achtereen een donatie gedaan aan onze stichting. Met dit geld is op het terrein van de Lafto school een keuken met eetruimte gerealiseerd inclusief kooktoestellen. De inrichting hiervan, tafels en bankjes, zijn gedoneerd door Tessa Olde Riekerink met haar 52Druppels Challenge. Dagelijks krijgen 200 kinderen een maaltijd vanuit deze keuken.

Het ondersteunen van deze kinderen doen we in samenwerking met vrijwilligers van de Lafto school. De Lafto school maakt deel uit van de gemeenschap van de St. Michael Church. Tsion Siberu (een vriendin van Sosina), ziet er samen met Sosina blijvend op toe dat de dingen op een goede manier verlopen.

We hopen dat we, als de financiële middelen het toelaten, in de toekomst nog meer kinderen kunnen voorzien van deze belangrijke maaltijden.